30 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  Recently, which Indian was conferred with the American Academy of Ophthalmology’s (AAO) highest award Life Achievement honour?

  • A.)  Dr. Santosh G Honavar
  • B.)  Dr. Manoj Santoshi
  • C.)  Jagdish Singh
  • D.)  Kapil Rajpurohit

Answer

Ans. A.) Dr. Santosh G Honavar

    2.  Name of the person who has been appointed as a senior security advisor in the Union Home Ministry?

  • A.)  Vijay Keshav Gokhale
  • B.)  Ajay Kumar
  • C.)  K Vijay Kumar
  • D.)  Ajay Bhushan Pandey

Answer

Ans. C.) K Vijay Kumar

    3.  Which film star was awarded the Dadasaheb Phalke award for his outstanding contribution to the film industry?

  • A.)  Ajay Devgan
  • B.)  Amitabh Bachchan
  • C.)  Thawar Chand Gehlot
  • D.)  Sahrukh Khan

Answer

Ans B.) Amitabh Bachchan

    4.  Which Country, EXIM Bank has provided USD 500 million (Rs 3,561 crore) line of credit for defene-related procurement?

  • A.)   Peru
  • B.)   Niger
  • C.)   Colombia
  • D.)   Bangladesh

Answer

Ans. D.) Bangladesh

    5.  Recently, which country has successfully launched its largest carrier rocket, Long March-5?

  • A.)  Japan
  • B.)  Singapore
  • C.)  China
  • D.)  Canada

Answer

Ans C.) China

    6.  CSIR (Council of Scientific and Industrial Research) has developed a new low-cost technology to produce Geranium saplings Geranium acts as an?

  • A.)  Anti-septic agent
  • B.)  Anti-itching agent
  • C.)  Anti-biotic agent
  • D.)  None of the above

Answer

Ans A) Anti-septic agent

    7.  Who is the author of a Book “Politics of Opportunism”?

  • A.)  J Hiranandani
  • B.)  Venkaiah Naidu
  • C.)  Kashi Nath Pandit
  • D.)  R P N Singh

Answer

Ans D.) R P N Singh

    8.    Recently, National Aeronautics and Space Administration (NASA) has launched a seasonal campaign to understand snowfall. What is the name of the campaign?

  • A.)  WinterSnow
  • B.)  Sowbow
  • C.)  SnowEx
  • D.)  SnowLight

Answer

Ans. C.) SnowEx

    9.  Name of the person who has sworn as chief minister of recently election bound Jharkhand?

  • A.)  Raghubir Das
  • B.)  Hemant Soren
  • C.)  Subba Rai
  • D.)  Praveen Das Gupta

Answer

Ans.B.) Hemant Soren

    10.  Namer of the person who has inaugurated National Tribal Dance Festival in Raipur, Chhattisgarh?

  • A.)  Hardeep Singh Puri
  • B.)  Rahul Gandhi
  • C.)  Raj Kumar Singh
  • D.)  Prahalad Singh Patel

Answer

Ans. B.) Rahul Gandhi

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy