28 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  Recently, Two laboratories confirmed illegal Bt brinjal cultivation in which state?

  • A.)  Panjab
  • B.)  Bihar
  • C.)  Odisha
  • D.)  Haryana

Answer

Ans. D.)Haryana

    2.  Recently, which payment bank receives lincense from the Reserve Bank of India for NEFT facility and became first to have it?

  • A.)  Google tez
  • B.)  Paytm
  • C.)  Airtel
  • D.)  Phonepay

Answer

Ans. C.)Airtel

    3.  Who inaugurated second edition of Eat Right Mela in New Delhi?

  • A.)  Ramvilas Paswan
  • B.)  Harsh Vardhan
  • C.)  Thawar Chand Gehlot
  • D.)  Harsimrat Kaur Badal

Answer

Ans B.)Harsh Vardhan

    4.  Which state has been topped the good governance index in Big States?

  • A.)   Kerala
  • B.)   Tamil Nadu
  • C.)   Gujarat
  • D.)   Karnataka

Answer

Ans. B.)Tamil Nadu

    5.  Which state has topped among the North-East and Hill States in the Good Governance Index?

  • A.)  Tripura
  • B.)  Assam
  • C.)  Himachal Pradesh
  • D.)  Uttarakhand

Answer

Ans C.)Himachal Pradesh

    6.  Name of the person who has launched ‘The PURPLE’ a handbook on diets for diseases?

  • A.)  Arjun Munda
  • B.)  Harsh Vardhan
  • C.)  Smriti Zubin Irani
  • D.)  Prakash Javadekar

Answer

Ans B.)Harsh Vardhan

    7.  Ganga Prasad Vimal passed away recently. He was the_____

  • A.)  Actor
  • B.)  Author
  • C.)  Surgeon
  • D.)  Painter

Answer

Ans B.)Author

    8.    Vernon Philander announced retirement from all forms of cricket. He is from which Country?

  • A.)  Pakistan
  • B.)  England
  • C.)  New Zealand
  • D.)  South Africa

Answer

Ans. D.)South Africa

    9.  Gandhi Citizenship Education Award has been announced by which Country?

  • A.)  Italy
  • B.)  Portugal
  • C.)  Spain
  • D.)  Germany

Answer

Ans.B.)Portugal

    10.  Who has been named in Wisdom cricketers of the decade list?

  • A.)  Rohit Sharma
  • B.)  Rahul Dravid
  • C.)  Virat Kohli
  • D.)  Jasprit Bumrah

Answer

Ans. C.)Virat Kohli

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy