27 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  120th birth anniversary of Shaheed Udham Singh was being celebrated on 26 December 2019. he was associated with which party?

  • A.)  National forward bloc
  • B.)  Revolutionary party
  • C.)  Ghadar party
  • D.)  None of the above

Answer

Ans. C.)Ghadar party

    2.  Which organisation gives forecast on general locust situation to the global community?

  • A.)  WWF
  • B.)  IFAD
  • C.)  WFP
  • D.)  FAO

Answer

Ans. D.)FAO

    3.  Recently, which insect has destroy standing crops of castor, cumin etc in Gujrat?

  • A.)  Diplurans
  • B.)  Locusts
  • C.)  Caddisflie
  • D.)  None of these

Answer

Ans B.)Locusts

    4.  .) Which state is called the Falcon Capital of the World?

  • A.)   China
  • B.)   Meghalaya
  • C.)   Siberia
  • D.)   Nagaland

Answer

Ans. D.)Nagaland

    5.  Recently, typhoon Phanfone hit the which country?

  • A.)  Indonesia
  • B.)  Philippines
  • C.)  Taiwan
  • D.)  Myanmar

Answer

Ans B.)Philippines

    6.  Which Government has decided to import Polio marker from India, recently?

  • A.)  Nepal
  • B.)  Turkey
  • C.)  Pakistan
  • D.)  Afganistan

Answer

Ans C.)Pakistan

    7.  Which government is going to conduct ‘Night Walk’ to prmote women empowerment?

  • A.)  Tamil Nadu
  • B.)  Kerala
  • C.)  Andhra Pradesh
  • D.)  Karnataka

Answer

Ans B.)Kerala

    8.    In which state, India’s first university for transgender community will be opened?

  • A.)  Gujarat
  • B.)  Andhra Pradesh
  • C.)  Kerala
  • D.)  Uttar Pradesh

Answer

Ans. D.)Uttar Pradesh

    9.  India’s first university for transgender community will be opened in which city of Uttar Pradesh?

  • A.)  Lucknow
  • B.)  Malda
  • C.)  Firozabad
  • D.)  Kushinagar

Answer

Ans.D.)Kushinagar

    10.  World’s longest travelling raptors “Amur” comes from siberia to india in winter. it spends winter at which place of india?

  • A.)  Loktak lake (Manipur)
  • B.)  Doyang lake(Nagaland)
  • C.)  Dal lake(j&k)
  • D.)  Sambhar lake (jaipur)

Answer

Ans. B.)Doyang lake(Nagaland)

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy