26 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  Recently National Population Register(NPR) is in News. When it was done firts time?

  • A.)  2009
  • B.)  2001
  • C.)  2010
  • D.)  2008

Answer

Ans. C.)2010

    2.  Who has beeen elected as the President of ADB?

  • A.)  David Malpass
  • B.)  Anshula Kant
  • C.)  Masatsugu Asakawa
  • D.)  Kristalina Georgieva

Answer

Ans. C.)Masatsugu Asakawa

    3.  Recently Indian Air Force decided to decommission last squadron of which fighter aircraft?

  • A.)  Mig-27
  • B.)  Mig-29
  • C.)  Jaguar
  • D.)  Tejas

Answer

Ans A.)Mig-27

    4.  The U.S. Environmental Protection Agency(EPA) awarded “Electronics Challenge Champion Award” has given which companies?

  • A.)   Wipro and Godrej
  • B.)   Penasonic and Huawei
  • C.)   Dell and Samsung
  • D.)   None of the Above

Answer

Ans. C.)Dell and Samsung

    5.  Which Indian female shooter clinched gold medals at the 63rd National Shooting Championships in Bhopal?

  • A.)  Manu Bhakar
  • B.)  Anjali Bhagwat
  • C.)  Heena Sidhu
  • D.)  Poornima Yadav

Answer

Ans A.)Manu Bhakar

    6.  Vande Bharat train run on which rout?

  • A.)  New Delhi-Varanasi
  • B.)  New Delhi-Mathura
  • C.)  Pune-New Delhi
  • D.)  Mumbai-Delhi

Answer

Ans A.)Delhi-Varanasi

    7.  Harinder Pal Singh Sandhu, an Indian player belongs to which game?

  • A.)  Golf
  • B.)  Boxer
  • C.)  Squash
  • D.)  Chess

Answer

Ans C.)Squash

    8.    ‘Garbage Cafe’ is to be set up in which City?

  • A.)  Indore
  • B.)  Chandigarh
  • C.)  Bhopal
  • D.)  Delhi

Answer

Ans. D.)Delhi

    9.  Recently ‘Chief of Defence Staff(CDS) was in News it is related to?

  • A.)  Navy
  • B.)  Army
  • C.)  Airforce
  • D.)  All of the Above

Answer

Ans.D.)All of the Above

    10.  Recently which Union Territory has launched “new pollution policy”?

  • A.)  Bihar
  • B.)  Haryana
  • C.)  Delhi
  • D.)  Rajasthan

Answer

Ans. C.)Delhi

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy