25 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  1.)On which day “Good Governance Day” is celebrate the birth anniversary of former-Prime Minister Atal Bihari Vajpayee?

  • A.)  24 December
  • B.)  22 December
  • C.)  25 December
  • D.)  26 December

Answer

Ans. C.)25 December

    2.  Which movie has been awarded as the best feature film at the 66th National Film Awards?

  • A.)  Hellaro
  • B.)  Gully Boy
  • C.)  Andhadhund
  • D.)  Uri: The Surgical Strike

Answer

Ans. A.)Hellaro

    3.  3.)Recently, Name of the person who has been appointed new foreign secretary of India?

  • A.)  Vijay Gokhle
  • B.)  Hardeep Singh Puri
  • C.)  Anil Goenka
  • D.)  Harsh Vardhan Shringla

Answer

Ans D.)Harsh Vardhan Shringla

    4.  Which country has sentenced five people to death for the murder of journalist Jamal Khashoggi?

  • A.)   Yamen
  • B.)   Saudi Arabia
  • C.)   Oman
  • D.)   Qatar

Answer

Ans. B.)Saudi Arabia

    5.  Recently, TransStadia Arena has received provisional clearance for FIFA U-17 Women’s World Cup India 2020. This Arena is in ___?

  • A.)  Lucknow
  • B.)  Ranchi
  • C.)  Ahmedabad
  • D.)  Gwalior

Answer

Ans C.)Ahmedabad

    6.  Recently, Rakhi Halde created two national records. She is associated with which of the sports?

  • A.)  Shot Put
  • B.)  400m race
  • C.)  Weightlifting
  • D.)  Boxing

Answer

Ans C.)Weightlifting

    7.  Which country has sentenced five people to death for the murder of journalist Jamal Khashoggi?

  • A.)  Yamen
  • B.)  Saudi Arabia
  • C.)  Oman
  • D.)  Qatar

Answer

Ans B.)Saudi Arabia

    8.    Recently, Which Indian state has decided to mark schools as ‘hard’, ‘soft’, and ‘ medium’ ?

  • A.)  Uttar Pradesh
  • B.)  Arunachal Pradesh
  • C.)  Uttarakhand
  • D.)  Nagaland

Answer

Ans. B.)Arunachal Pradesh

    9.  Recently, In Jharkhand assembly poll was concluded. Which alliance has won the Election?

  • A.)  NDA
  • B.)  Maha Gathbandhan
  • C.)  UPA
  • D.)  None of these

Answer

Ans.B.)Maha Gathbandhan

    10.  Recently, First Annual Meet of state Nodal Agencies for “Ecoclub programme” was conducted in which Country?

  • A.)  Kevadia, Gujarat
  • B.)  Kochin, Kerala
  • C.)  Chennai, Tamilnadu
  • D.)  Raipur, Chattisgarh

Answer

Ans. A.)Kevadia, Gujarat

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy