24 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  Name of the Person who has launched the mobile app of the Red Cross Society of India in Hyderabad?

  • A.)  Amit Shah
  • B.)  Ram Nath Kovind
  • C.)  Venkaiah Naidu
  • D.)  Nirmala Sitharaman

Answer

Ans. B.)Ram Nath Kovind

    2.  Rajasthan Chief Minister inaugurated the first Janta clinic of Rajasthan in ______ , in December 2019?

  • A.)  Bikaner
  • B.)  Ajmer
  • C.)  Udaipur
  • D.)  Jaipur

Answer

Ans. D.)Jaipur

    3.  3.)Recently, new force named “space force” has been established by which state?

  • A.)  France
  • B.)  Japan
  • C.)  USA
  • D.)  UK

Answer

Ans C.)USA

    4.  ‘Chilai-kalan’ starts in winter. It is related with which state?

  • A.)   Assam
  • B.)   Goa
  • C.)   Kerala
  • D.)   Jammu & Kashmir

Answer

Ans. D.)Jammu & Kashmir

    5.  On which day National Farmers Day we celebrate every year?

  • A.)  28 December
  • B.)  22 December
  • C.)  25 December
  • D.)  23 December

Answer

Ans D.)23 December

    6.  Eight West African Countries renamed their common currency from ‘CFA Franc’ to____

  • A.)  Rand
  • B.)  Dinar
  • C.)  WA peso
  • D.)  Eco

Answer

Ans D.)Eco

    7.  Recently, “Ebola” fever outbreak in which Country?

  • A.)  Somalia
  • B.)  Kenya
  • C.)  Congo
  • D.)  Ethopia

Answer

Ans C.)Congo

    8.    Chaudhary charan Singh served as the which position for Prime Minister of India ?

  • A.)  5th
  • B.)  6th
  • C.)  4th
  • D.)  3rd

Answer

Ans. A.)5th

    9.  To combat air Pollution ‘Oxygen Parlour’ established at which Railway Station?

  • A.)  Nashik
  • B.)  Bengluru
  • C.)  Pune
  • D.)  Malda

Answer

Ans.A.)Nashik

    10.  Name of the Country which declares emergency after fuel spill in Galapagos islands?

  • A.)  Medagascar
  • B.)  Seychelles
  • C.)  Ecuador
  • D.)  Kenya

Answer

Ans. C.)Ecuador

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy