23 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  Name of the person who has inaugurated the Multi Media Exhibition at world war II museum, Kisama in Nagaland?

  • A.)   R N Ravi
  • B.)   Pralhad Joshi
  • C.)   Kerala
  • D.)   Neiphiu Rio

Answer

Ans. D.)Neiphiu Rio

    2.  UNICEF’s Danny Kaye Humanitarian Award received by which Person?

  • A.)   Madhuri Vijay
  • B.)   Priyanka Chopra
  • C.)   Gulab Kothari
  • D.)   Ravi Prakash

Answer

Ans. B.)Priyanka Chopra

    3.  3.)Fitch cuts India’s FY20 GDP growth how much forecast from 5.6%, In December

  • A.)   4.8%
  • B.)   4.6%
  • C.)   5.2%
  • D.)   4.9

Answer

Ans. B.)4.6%

    4.  Recently, Mujtaba Hussain had said that he will return his Padma Shri award to protest against the Citizenship Amendment Act (CAA). Who is Mujtaba Hussain?

  • A.)   Journalist
  • B.)   Hockey Player
  • C.)   Singer
  • D.)   Author

Answer

Ans. D.)Author

    5.  What is the rank of India, according to the latest ranking released by FiFa?

  • A.)   111
  • B.)   115
  • C.)   108
  • D.)   112

Answer

Ans. C.)108

    6.  Recently, the Uttarakhand State Wildlife institute of India (WII) to introduce which animal in the Corbett Tiger Reserve?

  • A.)   Great India bustard
  • B.)   Asiatic lion
  • C.)   Rhinoceros
  • D.)   Snow leopard

Answer

Ans. C.) Rhinoceros

    7.  On which day National Mathemetics Day we celebrate every year?

  • A.)   22 December
  • B.)   21 December
  • C.)   20 Decemder
  • D.)   19 Decemder

Answer

Ans. A.)22 December

    8.    Recently, the remnants of worlds oldest fossil forest have been discovered by Scientist. where it found?

  • A.)   UK
  • B.)   Canada
  • C.)   Malaysia
  • D.)   USA

Answer

Ans. D.)USA

    9.  Name of the Indian weightlifter who has won gold medal in Qatar international cup in Doha?

  • A.)   Vinesh Phogat
  • B.)   Hima Das
  • C.)   Merry kom
  • D.)   Meera Bai Chanu

Answer

Ans. D.)Meera Bai Chanu

    10.  The National Population Register (NPR) updation exercise will be undertaken alongside Census 2012. It will be conducted by?

  • A.)   Office of CAG
  • B.)   Office of the Registrar General of India
  • C.)   Statics commission of India
  • D.)   sample survey of India

Answer

Ans. B.)Office of the Registrar General of India

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy