21 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  What is the maximum range of Pinaka system for Mark-II variant?

  • A.)  100 Km
  • B.)  75 km
  • C.)  30 km
  • D.)  125 Km

Answer

Ans. B.)75 km

    2.  Name of the person who has become the Chairman Managing Director at the General Insurance Corporation of India?

  • A.)  Akash Anjum
  • B.)  Rahul D Dev
  • C.)  Devesh Srivastava
  • D.)  Raman Asthana

Answer

Ans. C.)Devesh Srivastava

    3.  Name of the person who has become the Chairman Managing Director at the General Insurance Corporation of India?

  • A.)  Akash Anjum
  • B.)  Rahul D Dev
  • C.)  Devesh Srivastava
  • D.)  Raman Asthana

Answer

Ans. C.)Devesh Srivastava

    4.  Name of the female who has emerged as the new national champion in the women’s 10 meter Air Rifle event?

  • A.)  Apurvi Chandela
  • B.)  Anjum Moudgil
  • C.)  Mehuli Ghosh
  • D.)  Zeena Khitta

Answer

Ans. D.)Zeena Khitta

    5.  upcoming IPL season will be playing by England captain Eoin Morgan?

  •   A.)Mumbai Indians
  •   B.)Kolkata knight Riders
  •   C.)Royal challengers Bangalore
  •   D.)Chennai Super kings

Answer

Ans. B.)Kolkata knight Riders

    6.  Recently “Operation Twist” is in the headlines by whom person will run it in India?

  • A.)  Border Security Force
  • B.)  Government of Maharashtra
  • C.)  Army
  • D.)  Reserve Bank of India

Answer

Ans. D.)Reserve Bank of India

    7.  Name of the country which has been recently limelight for being allowed to hunt “Hobara busterd”?

  • A.)  India
  • B.)  Afghanistan
  • C.)  Qatar
  • D.)  Pakistan

Answer

Ans. D.)Pakistan

    8.    “Gandhi Citizenship Education Prize” has been recently announced by which government?

  • A.)  USA
  • B.)  India
  • C.)  UK
  • D.)  Portugal

Answer

Ans. D.)Portugal

    9.  Name of the country which has become the first country to recognize “Indian Pharmacopoeia Commission”?

  • A.)Cambodia
  • B.)Iran
  • C.)Myanmar
  • D.)Afghanistan

Answer

Ans. D.)Afghanistan

    10.  Name of the female Who has been crowned Miss Universe for the year 2019?

  • A.)  Ashley Alvidrez
  • B.)  Vartika SinghThe
  • C.)  Zozibini Tunzi
  • D.)  Madison Anderson

Answer

Ans. C.)Zozibini Tunzi

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy