20 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  Name of the City which is the host for National conference on ‘Uniformed Women in Prison Administration’?

  • A.)  Dispur
  • B.)  Bhopal
  • C.)  Kolkata
  • D.)  Gandhinagar

Answer

Ans. B.)Bhopal

    2.  Name of the cricketer who has scored a century on both Test and ODI debut?

  • A.)  Abid Ali
  • B.)  Naseem Shah
  • C.)  Hasan Raja
  • D.)  Marnus Labushane

Answer

Ans. A.)Abid Ali

    3.  Name of the person who has won the Sahitya Akademi 2019 award in English language?

  •   A.)Kiran Desai
  •   B.)Vikram Seth
  •   C.)Arundhati Roy
  •   D.)Shashi Tharoor

Answer

Ans. D.)Shashi Tharoor

    4.  Name of the person who has been appointed as Director of Sardar Vallabhbhai Patel National Police Academy?

  •   A.)Mohan Tripathi
  •   B.)Rohit Desai
  •   C.)Atul Karwal
  •   D.)Akash Deep

Answer

Ans. C.)Atul Karwal

    5.  Which company has become the third company to cross the market cap of $ 100 Bn?

  •   A.)SBI
  •   B.)TCS
  •   C.)HDFC
  •   D.)Reliance Industries

Answer

Ans. C.)HDFC

    6.  ‘Jalasathi’ Program launced by which state government?

  •   A.)Bihar
  •   B.)Assam
  •   C.)Odisha
  •   D.)Meghalaya

Answer

Ans. C.)Odisha

    7.  Name of the Celebrities who is on the Top 10 Forbes India Celebrities List?

  •   A.)Amitabh Bachchan
  •   B.)Akshay Kumar
  •   C.)Virat Kohli
  •   D.)Salman Khan

Answer

Ans. C.)Virat Kohli

    8.    Which year government has targeted to reach broadband to all villages, under the National Broadband Mission?

  •   A.)2022
  •   B.)2021
  •   C.)2024
  •   D.)2023

Answer

Ans. A.)2022

    9.  Name of the person who released the Brallie verson ‘Exam Warrioss’ written by PM Narendra Modi?

  • A.)Piyush Goyal
  • B.)Ramnath Kovind
  • C.)Amit Shah
  • D.)Thawar Chand Gehlot

Answer

Ans. D.)Thawar Chand Gehlot

    10.  Name of the female who has chosen as a ‘best female T-20 cricketer of 2019’ by ICC?

  • A.)  Memorize
  • B.)  Mithali Raj
  • C.)  Elisha Haley
  • D.)  Elisha Perry

Answer

Ans. C.)Elisha Haley

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy