19 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  Name the railway station which has been certified by FSSAI as the country’s first “Eat Right Station”?

  • A.)  Jodhpur
  • B.)  Jaipur
  • C.)  Mumbai Central
  • D.)  Durgapur

Answer

Ans. C.)Mumbai Central

    2.  When we observed World Computer Literacy Day?

  • A.)  2 December
  • B.)  1 December
  • C.)  2 November
  • D.)  5 November

Answer

Ans. A.)2 December

    3.  Name of national outreach programme which is launched by Government e-commerce portal GeM to bring on-board more local sellers?

  • A.)  GeM Deshaj
  • B.)  GeM Aadarsh
  • C.)  GeM Samvaad
  • D.)  GeM Ashray

Answer

Ans:- B.)GeM Samvaad

    4.  Recently, which Police force has started laser fencing along the Indo-Nepal border?

  • A.)  Sashastra Seema Bal
  • B.)  Border Security Force
  • C.)  Indo-Tibetan Border Police
  • D.)  Central Reserve Police Force

Answer

Ans:- A.)Sashastra Seema Bal

    5.  Which country has topped the World Economic Forum’s Gender Gap Report?

  • A.)  Japan
  • B.)  Denmark
  • C.)  Iceland
  • D.)  Norway

Answer

Ans:- A.)Iceland

    6.  Name of the trilateral naval exercise recently held between India, US and Japan?

  • A.)  Malabar
  • B.)  Milan
  • C.)  INDRA
  • D.)  SIMBEX

Answer

Ans:- A.)Malabar

    7.  What is SAMRIDHI which is approved by Odisha Cabinat?

  • A.)  Healthcare Policy
  • B.)  Education Policy
  • C.)  Trade Policy
  • D.)  Agriculture Policy

Answer

Ans:- D.)Agriculture Policy

    8.  Where is the Incirlik Air Base located ?

  • A.)  Greenland
  • B.)  Syria
  • C.)  Turkey
  • D.)  USA

Answer

Ans:- C.)Turkey

    9.  India-US 2+2 Dialogue held in which counrty?

  • A.)  Greenland
  • B.)  Washington
  • C.)  Turkey
  • D.)  USA

Answer

Ans:- B.)Washington

    10.  Name of the Yojana recently launched by Rural Development Minister Narendra Singh Tomar in New Delhi?

  • A.)  Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana
  • B.)  Pradhan Mantri Mudra Yojana
  • C.)  Phase-III of Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana
  • D.)  Atal Pension Yojana

Answer

Ans:-B.)Phase-III of Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy