18 December 2019 Current Affairs Quiz:-

    1.  Name the military exercise recently held between Nepal and India?

  • A.)  Sampriti
  • B.)  YUdh Abhyas
  • C.)  Hand in Hand
  • D.)  Surya Kiran

Answer

Ans: D.)Surya Kiran

    2.  Which of the product produced by women of militancy affected areas of J&K recently launched by MSME ministry in December?

  • A.)  Pashmina shawls
  • B.)  Papier mache crafts
  • C.)  Khadi Rumal
  • D.)  Kashmiri Rug

Answer

Ans: C.)Khadi Rumal

    3.  Recently, Which sportsman was named as “BBC Sports Personality of the year 2019?

  • A.)  Ben Stokes
  • B.)  Jos Buttler
  • C.)  Eoin Morgan
  • D.)  Lewsi Hamilton

Answer

Ans: A.)Ben Stokes

    4.  Name of the wrestler who has awarded as a “Junior Wrestler of the Year” by United World
    Wrestling (UWW).
    ?

  • A.)  Sushil Kumar
  • B.)  Yogeshwar Dutt
  • C.)  Great Khali
  • D.)  Deepak Punia

Answer

Ans: D.)Deepak Punia

    5.  Name of the Women Cricketer who has awarded as a “Women’s ODI Player
    of the Year for 2019”

  • A.)  Ellyse Perry
  • B.)  Meg Lanning
  • C.)  Alyssa Healy
  • D.)  Nicole Bolton

Answer

Ans:A.)Ellyse Perry

    6.  In which country 2020 Olympics is going to held?

  • A.)  Tokyo
  • B.)  Paris
  • C.)  India
  • D.)  America

Answer

Ans: A.)Tokyo

    7.  Which mnistries recently launched “Saksham Anganwadi” scheme?

  • A.)  Ministry of Science and Technology
  • B.)  Ministry of health and family welfare
  • C.)  Ministry of women and Child development
  • D.)  Ministry of human resource development

Answer

Ans: C.)Ministry of women and Child development

    8.  On which day World Arebic language Day we celebrate every year?

  • A.)  22 DEC
  • B.)  3 Dec
  • C.)  18 Dec
  • D.)  28 Dec

Answer

Ans: C.)18 Dec

    9.  When we observed minorities right Day?

  • A.)  5 Dec
  • B.)  18 Dec
  • C.)  15 Dec
  • D.)  3 Dec

Answer

Ans: B.)18 Dec

    10.  The first ever Global Refugee Forum was recently concluded by Which country?

  • A.)  Paris
  • B.)  Geneva, Switzerland
  • C.)  Landon
  • D.)  India

Answer

Ans: B.)Geneva, Switzerland

 

Latest Vacancy
Bihar Government AMIN Recruitment 2019newjobresult
DRDO MTS Online 2019 Formnewjobresult
RBI Office Assistant Recruitment 2019newjobresult
Bihar Urban JE 2019( Online Form)
JIPMER Various Group “B” and Group “C” Recruitment 2019(107 Post)newjobresult
ISRO TECHNICAL/SCIENTIFIC/LIBRARY ASSISTANT Recruitment 2019(63 Post)newjobresult
ISRO SCIENTIST/ENGINEER-SD & MEDICAL OFFICER-19newjobresult
UKSSSC Forest Inspector Form 2020newjobresult
CIL(Coal India) Management Traineenewjobresult
CBSE Direct Recruitment on Various Post 2019newjobresult
Online Bihar Police Enforcement Sub Inspector 2019
DMRC(Delhi Metro) Various Post Online 2019
Bank of Maharashtra SO(IT) Online-2019
UPPSC BEO Online 2019 Form
SSC CHSL Online (2020)
Indian Air Force X/Y group Online
Bihar Police CSBC(DRIVER)-2019
Indian Navy INET Online Form 2019
UPSCIDC Online Form 2019(Various Post)
View More Vacancy